Nederlands kampioenschappen individueel 2017

19 november 2017

De NK individueel zijn weer geweest!
Ook dit jaar was het een succesvol toernooi voor de club.
In de ochtend mochten onze jeugdleden aan bak. De gezusters Hedwig en Dagmar Oranje hadden de dag ervoor in Düsseldorf hun eerste toernooi mogen meemaken en lieten zien dat ze met volle spirit er zin in hadden. Ze hebben goed gevochten en mogen met trots terugkijken naar het toernooi.
Traditiegetrouw waren na de junioren de dames aan de beurt. Vanuit FuMetsu deden Lai Mei, Elise en Pakwan mee. Na goede knokpartijen vocht Pakwan zich richting de finale, waar ze haar geadopteerde dojogenoot Mariëlla tegenkwam (Mariëlla komt uit Groningen, maar is regelmatig te vinden in de FuMetsu dojo). Het was een prachtige finale waar de twee dames met doordacht en scherp kendo lieten zien dat ze erg gewaagd waren aan elkaar. In de laatste minuut kon Pakwan een kote scoren op Mariëlla. Hiermee werd ze de Nederlandse kampioene van 2017!

Na de lunch begon het gemengde toernooi, hier zijn alle dames en heren ouder dan 18 welkom. FuMetsu weet altijd wel een prijs te winnen in deze categorie.
Met een aardige delegatie van 11 spelers had FuMetsu de langste rij in de line-up. Iedereen heeft geknokt voor wat hij waard was, maar met zo een grote groep spelers was de kans groot dat de clubleden elkaar zouden tegenkomen. Rick kwam na een lange blessure tijd weer terug en moest het in een spectaculaire kwart finale afleggen tegen Joeri. Pakwan vocht zich een weg naar de halve finale wat voor een dame een uitzonderlijke prestatie is. Maar ook hier werd het een FuMetsu-on-FuMetsu partij tegen Winston. Winston was goed in vorm en won van Pakwan om zich te plaatsen voor de finale.
Op het andere veld kon Joeri van Martin van Dijk (Groningen) winnen en ook hij plaatste zich voor de finale.
De beslissende wedstrijd van de dag was er eentje van de veteraan Joeri van der Burgh en de nieuwkomer Winston Dollee. Beide zitten in het Nederlands team en kennen elkaar maar al te goed.
Het werd een mooie wedstrijd met een prachtige ontwapening van Joeri door Winston in de tweede minuut waar hij ook meteen gebruik van maakte en de eerste punt scoorde op de reus van 2 meter 4.
Maar geen enkele wedstrijd tegen Joeri is afgelopen voordat de tijd voorbij is. Geduldig kon Joeri een minuut later de gelijkmaker scoren en daarmee de wedstrijd weer open leggen. Het werd een tijd van aftasten en zoeken, maar in de laatste minuut besliste Joeri de wedstrijd met een razendsnelle kote. Hiermee werd Joeri voor de derde keer Nederlands Kampioen!

Van harte gefeliciteerd iedereen!!! Iedereen heeft goed gevochten en het is wederom mooi dat de spelers van FuMetsu prachtige prijzen mee naar huis mogen nemen! Even genieten hiervan nu, en dan, zoals Hein het zegt: na elke strijd binden we de touwen van onze helm strakker aan voor het volgende gevecht.

p.s. Een verslag van de Nederlands kampioenschappen zijn dit jaar ook gedaan door de Japanse website Let’s Kendo! Inclusief filmpjes:Let’s kendo!

Reacties zijn gesloten.