NK Kendo 2014

NK2014Fumetsu-lid Joeri van der Burgh is de nieuwe Nederlandse Kendo Kampioen 2014!

Nieuwe zaal nieuwe kansen!

Het NK kendo vond dit jaar voor het eerst plaats in de grote sportzaal Zielhorst in Amersfoort en werd georganiseerd door Mokuseikan. Al vroeg was de zaal vrij druk inclusief veel toeschouwers om hun vrienden en familieleden vanuit de tribunes toe te juichen. Helaas was er dit keer geen jeugdtoernooi, vanwege te weinig jonge deelnemers, maar door de vele deelnemers voor het NK Senioren en NK Dames beloofde het een lange dag te worden.

Om 10.30u werd het toernooi geopend door secretaris Koos van Hattum en verraste hij Loek Wertwijn met een klein presentje en een groot applaus van iedereen voor zijn jarenlange inzet voor de technische commissie van het NKR. Het NK toernooi had ook de eer om de internationale scheidsrechter Kurogi uit Brussel te verwelkomen.

Voorzitter Hein Odinot was verheugd door de grote record opkomst van bijna 70 deelnemers van meer dan 10 verschillende dojo’s uit heel het land. Waarschijnlijk heeft de gunstige ligging van de sportzaal ook mee gespeeld, die vrij centraal in het land ligt. Wie o wie gaat er dit jaar vandoor met de overwinningsbeker en troffeevlag?

Het toernooi begon met het NK Dames. De deelneemsters uit de vier poules streden met elkaar op de twee speelvelden. Na de afvalrondes stonden Kiwa Miyahara en Fleur Smout tegenover elkaar in de halve finale in het linkerveld en rechts ging de strijd tussen Letisja Henderson en Marije Wouters. De ultieme strijd om de befaamde finalebeker ging tussen Fleur en Marije. Uiteindelijk is Marije de trotse winnaar geworden van het NK Dames 2014.

Na het damestoernooi begon het NK Kendo Senioren in de vroege middag met een record aantal poules van 22 groepen, met ieder drie deelnemers die met elkaar mogen strijden. Twee ervan gingen door naar de afvalrondes en er volgende nog vele shiai voordat het einde in zicht was. Door het groot aantal deelnemers werd het een lange dag, vol men’s, kote’s en helaas relatief veel hansoku. De grote zaal heeft een mooie houten vloer, maar helaas waren de witte veldlijnen erg onduidelijk voor sommige spelers (en soms ook voor de scheidsrechters), waardoor er opmerkelijk veel hansoku vielen wanneer er weer over de lijnen werden gestapt.

Na een lange spannende dag, werden de gebroeders Makoto en Jouke van der Woude derde, Ran Miyahara tweede en ging de nieuwe kampioen Joeri van der Burgh met de finalebeker vandoor. De fighting spirit prijzen gingen naar Mariëlla van der Schans voor de dames en Pieter Riesenkamp voor de heren. Gefeliciteerd allemaal!

Reacties zijn gesloten.