Grote successen behaald op 3W toernooi in Mainz!

mainz 3W 2015

Met een zeer grote Nederlandse delegatie van 21 man hebben Fumetsu-leden en leden van andere dojo’s het afgelopen weekend het Mainz toernooi bezocht. Wat ooit begon als een kleinschalig Duits toernooi is inmiddels uitgegroeid tot een populaire internationale evenement.
Het was een memorabel weekeinde geworden met sanitair zonder warm water, nachten met weinig slaap, maar ook veel gelach en gezelligheid.

Onze Winston heeft de onmogelijk prestatie behaald door als kersverse beginner in bogu het kyu-toernooi op die dag te winnen! Het was zijn allereerste toernooi en zijn allereerste wedstrijd. Het opmerkelijke aan zijn overwinning is dat nog nooit eerder iemand die slechts drie maanden in bogu traint een kyu-toernooi heeft gewonnen. Hoewel de Fumetsu-senseis er niet bij waren hebben de sempais in hun plaats een traantje weggepinkt.
Helaas voor de anderen heeft deze blije gebeurtenis de andere overwinningen aardig overschaduwd. Maar, er mag ook met trots vermeld worden dat het Nederlandse herenteam met twee Fumetsu-leden ( Joeri en Werner) de 3e plaats heeft behaald in de teamwedstrijden. Daarnaast heeft Joeri de 3e plaats bij de dan-categorie gewonnen en is Jouke van der Woude ( van Renshinjuku Amstelveen) 2e geworden van dezelfde categorie. Goed gedaan heren!

250578_385408994954214_1714014473192784167_n

Reacties zijn gesloten.