30ste 3W Pokal Mainz 2017

Met een drieëntwintig koppen tellende delegatie kwamen wij verspreid over de avond van vrijdag 20 januari aan in de sporthal in Mainz om deel te nemen aan de 30ste 3W Pokal 2017. Zoals ieder jaar is de nacht van vrijdag op zaterdag vrij kort, omdat iedereen eerst een plekje op een zelf meegenomen matras of een gym mat moest zoeken om daarna met elkaar en Duitse kendoka een praatje en een glaasje te delen.
Een uur na middernacht werd het licht uitgeschakeld in de lekker verwarmde hal voor de nodige nachtrust.

De volgende ochtend waren velen iets na 07:00 wakker om de slaapspullen te verwisselen voor een frisse kop en een kendo uitrusting. Een enkeling moest nog hun shinais schuren en de tsuru strakker spannen voor de shinai-check die om 08:00 werd gehouden.
Gelukkig hoefden wij niet, net als voorgaande jaren, met al onze spullen te verhuizen naar een andere locatie.
Zoals met Deutsche Pünktlichkeit verwacht startte het toernooi om 09:00.

Dit jaar waren er twee jeugdcategorieën 12-14 en 15-17 en vanuit Nederland hadden wij 1 deelnemer in onze gelederen. Roque Stolk (FuMetsu) had zijn poule met winst afgesloten, maar strandde helaas in een spannende ronde erna met een goed gevochten partij.

Na de jeugdcategorieën begonnen de Kyu en Damestoernooien tegelijkertijd over de vier shiai-jo waar wij onze strijd mochten voeren.

In het Kyu toernooi deden twee Nederlanders mee; Gideon Hamburger (Renshinjuku) en Vera Godijn (FuMetsu). Gideon heeft de halve finale bereikt en heeft mooi en verdiend de derde plek naar huis mogen brengen.

Het damestoernooi was vertegenwoordigd door; Seekee Chung (FuMetsu), Pakwan Ratchatavasee (FuMetsu), Man Yee Mok (FuMetsu), Mariëlla van der Schans (Shinbukan) en Jori Snels (Museido).
Velen kwamen door hun poule heen en Mariëlla heeft met goed kendo de finale gevochten en eindigde als tweede in het toernooi.

Het herentoernooi was drukker bezet en begon meteen in de knockout fase. Met welgeteld 15 heren was Nederland vertegenwoordigd.
FuMetsu: Werner Karnadi, Dai Linh Nguyen, Jay Jay Mast, Drazen Lisica, Joeri van der Burgh, Kasimir van Rijn, Winston Dollee, Rick Nieuwenhuijzen en Soesanto Bosari
WaShinKan Budojo: Ivo van Roij en Jonathan de Croon
Museido: Jeroen Meijer
Mokuseikan: Pim Willems
Kendo Kai Den Haag: Roelof Schra
Kendo Kai Higashi: Pepijn Boomgaard
Helaas zijn de heren niet in de prijzen gevallen.
Een moment mocht wel worden meegenomen in de highlight reel: Ivo had in de kwartfinale alle vier de latten van zijn shinai kapot geslagen tegen de uiteindelijke finalist.

Net als ieder jaar sloot het 3W toernooi af met het teams toernooi.
Omdat wij met 23 man aanwezig waren, konden we met vijf teams deelnemen.
De vijf teams bestonden uit:
NKR1: Pepijn, Ivo, Mariëlla, Jeroen en Jori
NKR2: Jonathan, Soesanto, Gideon, Roque en Vera
NKR3: Roelof, Pim, Man Yee en twee Duitse kendoka
FuMetSupremacy: Jay Jay, Dai Linh, Kasimir, Drazen en Winston
FuMetSuperior: Werner, Seekee, Joeri, Rick en Pakwan
We hebben allemaal mooie en goede gevechten laten zien in Mainz en uiteindelijk vocht FuMetSuperior de finale tegen een sterke Duitse team. Pakwan raakte geblesseerd aan haar grote teen, waarna Dai Linh en Soesanto naar hun tassen snelden om tape te pakken en haar voet te verzorgen. Nadat de tape in alle haast werd aangebracht en de shinpan de partij liet verder gaan, werd na 3 volle seconden afgefloten.
FuMetSuperior heeft plek twee naar Nederland mogen brengen.

Naast de 23 Nederlandse Kendo Renmei leden die deel hebben genomen aan het toernooi, was het shinpan staf ook aangevuld met 2 Nederlanders; Marije Wouters en Nederlands Team Coach Guido Minnaert.

Na het toernooi zijn de meesten in een viereneenhalf uur durende rit huiswaarts gekeerd.

Reacties zijn gesloten.