Nederlands damesteam 3e plaats en Joeri Fighting Spirit Prijs op Europese kampioenschappen in Boedapest!

 

20170513_1842011         18449331_1536187949748367_7983918649410351987_o

Afgelopen weekend vond de Europese kampioenschappen in Boedapest plaats, waarbij 6 Fumetsu-leden (Joeri, Dai Linh, Rick, Winston, Seekee en Pakwan en een beetje Mariëlla) in het Nederlands team zaten. Daarnaast ging onze Koos sensei mee als scheidsrechter en Werner als manager.

Al tijdens de trainingen daar ter plaatse werd al snel duidelijk dat de meesten goed in hun vel zaten en helemaal klaar voor waren voor het echte werk.

Op vrijdag nam het damesteam de aftrap en mochten ook al meteen aan de bak. Geluk bij een ongeluk werd het damesteam tweede van de poule (op het nippertje verloren van Duitsland)  en kon op die manier de wat “makkelijkere” route nemen richting finale. In tegenstelling tot de oefentrainingen bleek bij sommigen tóch de zenuwen toegeslagen te hebben, waarbij soms onnodig punten tegen vielen. Gelukkig werd er goed teamspel neergezet en konden de steken die gevallen waren toch goedgemaakt worden door anderen.

Helaas stonden de sterren en de aardstralen bij de Poolse dames in de kwartfinale allemaal in perfecte lijn, zodat de Nederlandse dames het toch moesten afleggen en hiermee voor de derde keer de derde plaats hebben bereikt. Het mag gezegd worden dat met dit toernooi de Nederlandse vrouwen definitief tot de top 3 van Europa behoren!

Op dag twee was het herenteam aan de beurt. De eerste wedstrijd was tegen Estland en Oostenrijk. Beide keren werd er ruim gewonnen en mochten de heren doorstoten naar de volgende ronde. Voor Dai Linh was dit keer zijn debuut en het was duidelijk dat de spanning groot was. Desalniettemin, werd er door iedereen goed gespeeld. Spijtig genoeg kwam het herenteam in de knock out meteen Italië tegen. De spelers in het Italiaanse team waren grotendeels doorgewinterde veteranen en hadden meer ervaring op het internationale podium. Laat dit een goede ervaring voor onze jongens zijn en hopen dat voor de volgende keer de zenuwen geen parten meer spelen.

Maar, onze Joeri zorgde voor een tweede verrassing! Bij de prijsuitreiking van de teamwedstrijden werd Joeri naar voren geroepen en mocht hij de Fighting Spirit prijs in ontvangst nemen. Laten we hier duidelijk over zijn: dit is geen troostprijs maar een inzetprijs. Wat een mooie afsluiting!

Op de laatste dag vonden de individuele wedstrijden plaats. Vaak wordt hier wat minder nadruk opgelegd dan bij de teamwedstrijden. Zodoende was de druk dan ook minder en kwamen de nieuwelingen een stuk beter uit de verf. Helaas kwamen zowel bij de dames als de heren niemand echt ver met de wedstrijden behalve Joeri. Halverwege mocht hij het zelfs opnemen tegen een voormalige tweevoudige Europese kampioen. Dit heeft hij spijtig genoeg niet mogen winnen maar een voortreffelijke partij gespeeld!

Gezien de nieuwe lichting van het Nederlandse team moet er zeker nog hard gewerkt en veel wedstrijdervaring opgedaan worden. Gelukkig zorgde dit evenement voor een nieuwe motivatie en inspiratie. Nu lekker uitrusten en daarna nieuwe doelen stellen voor de wereldkampioenschappen in Korea in 2018!

 

klein                    klein2

 

klein1                    klein3

Reacties zijn gesloten.