Zomerseminar + examens

               

Vanwege verbouwing van de Zuidhallen in Amsterdam werd het zomerseminar voor het eerst naar Rotterdam verplaatst. Het was aan onze dojo om voor dit evenement een geschikte locatie te vinden, namelijk de Topsportcentrum Rotterdam. 

Dit jaar deden er zo’n 160 kendoka’s uit verschillende landen mee aan het zomerseminar. Het seminar vond plaats over drie dagen, waarbij er 4 groepen naar dan-graad werd verdeeld. Zo kon iedereen op zijn eigen niveau trainen onder begeleiding van gerenommeerde Japanse leraren. Er waren vooral veel internationale teamleden naar het seminar gekomen omdat het o.a. in het teken stond van de aankomende wereldkampioenschappen in Zuid-Korea. Het NKR heeft Nabeyama sensei en Kunitomo sensei gevraagd om een speciaal programma aan te bieden voor teamleden die in september naar Incheon zullen gaan. Nabeyama sensei heeft in het verleden meerdere keren aan de All Japan kampioenschappen meegedaan en is ook nog eens leraar aan de Tsukuba universiteit die elk jaar weer kampioenen weet af te leveren. Er is geen ander die beter weet hoe je voor een groot toernooi moet voorbereiden. 

Op de laatste dag vond ook het examen plaats. Winston, Pakwan en Mariëlla legden hun derde dan-examen af. Lai Mei heeft haar eerste dan behaald en Hyun Vin zijn tweede dan. Alle vijf zijn met vlag en wimpel geslaagd. Hun jigeikogedeelte zag er goed en solide uit. De meesten waren vooral nerveus over hun kata-gedeelte maar ook dit hebben ze zonder problemen uitgevoerd. Gefeliciteerd allemaal!

Het was hard werken voor velen en dit werd er niet gemakkelijker op aangezien Nederland voor de tweede keer gebukt ging onder een hittegolf. Het waren al met al drie zeer geslaagde dagen met genoeg “huiswerk” om het komende jaar aan de slag te gaan.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.