Belgrade Trophy 2015

12096363_10207873081723573_6249433759373817230_n 20151003_182807

20151002_203148

Het is inmiddels alweer een paar weekjes geleden, maar dit leuke uitje met een aantal vaste Fumetsu-leden moet toch vermeld worden. Belgrade Trophy is een populair en groot internationaal toernooi in Belgrado. Dit jaar deden er zelfs zo’n 320 deelnemers hieraan mee uit wel 10 verschillende landen. Vanuit Nederland hebben we twee teams van 5 gevormd met Fumetsu-leden en mensen van andere dojo’s uit NL.

Op aanraden van een Servische kendo-vriendin zijn we in het hartje centrum van het oude Belgrado beland, waar we in een prettige hostel in druk en gezellig straatje vol restaurants hebben overnacht. Omdat we er enkele dagen eerder  waren, hebben we nog wat van de stad Belgrado kunnen zien, voordat het toernooi in het weekend plaatsvond. Het was een beetje vergane glorie, maar er viel nog genoeg te zien, goed eten (véél vlees) en een levendig uitgaansleven (zoals enkelen dat hebben mogen ervaren).

Op het toernooi werd tijdens de openingsceremonie bekend gemaakt dat Servië het EK kendo in 2019 zou hosten. Wat we nu al van de organisatie en sfeer hebben geproefd, belooft het een goed EK te worden! Er waren 4 shiajo’s in de hal en de shinpans rouleerden de hele dag non-stop op de velden. Lunch werd verzorgd en alles verliep zonder problemen, met slechts één uur tijd uitloop.

De individuele wedstrijden van zowel de mannen als de vrouwen vonden op de eerste toernooidag plaats. Iedereen is uit zijn eerste poule gekomen: Dai Linh en Winston waren zelfs aardig ver gekomen. De beste prestaties van die dag behoorden tot die van Joeri en Werner: zij hebben in de dan-categorie de 3e plaats behaald! Helemaal niet slecht, gezien het grote aantal deelnemers.

De teamwedstrijden vonden de dag erna plaats. Iedereen voelde de vorige dag en het sayonara-feest aardig in hun lijf zitten. In elk geval de wat “ouderen” onder ons. Het viel dan ook niet mee om iedereen op te peppen voor de wedstrijden. Ook met de teamwedstrijden kwamen beide teams uit hun poule. Helaas, zijn geen van beide teams verder op de dag in de prijzen gevallen.

Al met al was dit toernooi voor een aantal onder ons een eye opener geweest. Werner, Joeri en Seekee zijn al wat langer bekend met de internationale kendowereld, maar hebben dit keer de team-aspiranten Dai Linh, Winston, Rick en Pakwan meegenomen om hen in deze kendofamilie te introduceren. Het is nog geen EK, maar we hopen dat ze genoeg geïnspireerd zijn om nog verder te komen in hun kendo.

Er is namelijk nog zoveel meer te zien en te doen buiten het Nederlandse kendo!

 

Reacties zijn gesloten.