35-jarige jubileum Fumetsu

20150912_220810klein

IMG-20150913-WA0004

Met de enorme inzet van onze leden werd het 35 jarige bestaan van onze dojo dan eindelijk gevierd! De feestcommissie heeft goed haar best gedaan om de kantine van de school hiervoor feestelijk in te richten. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid heeft Fumetsu het ledenarchief compleet open getrokken en uitnodigingen gestuurd naar niet alleen de huidige leden maar ook naar oud-leden van de afgelopen 35 jaar. Eén van deze oud-leden was Henk Oosterling, die samen met onze senseis Hein, Koos en Gerard, de eerste dojo in Rotterdam heeft opgericht. 35 jaar geleden stonden deze veteranen met slechts een handje vol mensen in een klein gymzaaltje kendo te beoefenen. Zoals Gerard en Koos het zo beeldend wist te verworden in hun speech: “… in die tijd hoefde kendo niet mooi te zijn, als het maar pijn deed. Want, kendo was niet voor mietjes.”

Gelukkig is het Fumetsu-kendo enigszins veranderd in de loop der jaren en moet kendo nu niet alleen mooi maar vooral ook sterk zijn. In de speeches werden hoop oude mannenverhalen en anekdotes verteld over de oprichting en ontwikkeling van de huidige club. Zonder de toewijding, discipline en passie van deze oudgedienden heeft Fumetsu nooit zo ver kunnen komen. Van een dojo met slechts 4 á 5 leden is Fumetsu inmiddels  één van de grootste kendoclub van Nederland geworden. Dank!

Na de speeches werden dan de jubileum-tenugui’s gepresenteerd! Voor dit gigantische project werd aanvankelijk alleen de hulp ingezet van de kunstenaars Olphaert den Otter, Robert Zandvliet, Seekee Chung en de dames van “LauweMok”. Er moesten voor het jubileum 5 ontwerpen ingeleverd en geprint worden. Maar het was niet zozeer het ontwerpen wat het meeste werk was geweest om deze onderneming project tot stand te brengen. Nee, er moesten in de afgelopen weken over 350 tenugui’s handmatig geprint worden. Met dank aan verschillende Fumetsu-leden die vele malen op de  zeefdrukwerkplaats kwamen helpen, hebben we alle ontwerpen op het feest kunnen presenteren. De 4 ontwerpen zijn een limited edition, naast de nieuwe clubtenugui die alle leden zullen ontvangen.

Halverwege het feest werden de Fumetsu prom King en Queen gekozen. Hoewel Pakwan in opdracht 3x op haarzelf heeft gestemd was dat uiteindelijk niet nodig geweest. Iedereen was unaniem eens geweest dat zij de Queen moest worden. Haar prins Winston vroeg haar ten dans op de muziek van Dirty Dancing.

Het was een geslaagd feest met  verhalen, het weerzien van oude vrienden, drank, eten en een hoop meligheid. Zoals onze sensei’s nog erop hebben gewezen: het succes van een club is niet alleen het kunnen behalen van prijzen op toernooien maar vooral de inzet en plezier van de leden onderling en in het beoefenen van kendo!

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.