Iijima cup 2016

12805905_10154680525389698_291904810831654637_n       12718242_10154680525564698_8016233653751847889_n

Ook dit jaar was de Iijima Cup groots opgezet. Zo’n 170 deelnemers uit wel 14 verschillende landen (Duitsland, Frankrijk, Polen, Noorwegen, België etc.)  deden mee aan dit tweedaagse internationale toernooi, opgezet door onze voorzitter Werner. Het viel hem dan ook niet mee om tijdens dit toernooi alles voorspoedig te laten verlopen én ook nog eens zelf mee te doen.

Iijima sensei (waarnaar dit toernooi vernoemd is), was uiteraard persoonlijk aanwezig. Op de eerste dag vonden de categorieën Kyu, Dan-dames en Dan-heren plaats. Het resultaat dit jaar in deze categorieën was voor Fumetsu minder feestelijk dan normaal, vergeleken met de voorgaande jaren. Alleen Joeri behaalde de derde plaats bij de individuele wedstrijden, gefeliciteerd Joeri! Voor een aantal beginners uit de dojo die hebben meegeholpen aan het toernooi was dit hun eerste ervaring met kendo-wedstrijden. Hopelijk mag deze ervaring de nieuwkomers inspireren om hard te trainen zodat ze de volgende keer zelf kunnen meedoen!

Op dag twee waren de resultaten positiever. Voor Rick en Winston, die onlangs geselecteerd zijn voor het Nederlands team, was deze dag een try-out met hun nieuwe teammaatjes. Het nieuwe herenteam (met o.a. Joeri, Rick en Winston) heeft de derde plaats weten te behalen! Heel goed, heren!

Nog verrassender was de behaalde tweede plaats van het mixed team “RED”, vernoemd naar de film “R.E.D”. (Retired Extremely Dangerous) met vijf oud-teamleden, waaronder Werner en Seekee. Geen van allen had ooit gedacht zo ver te komen. In de kwartfinale kwamen het nieuwe Nederlands herenteam en RED tegenover te staan. Het was een match tussen ervaring vs jeugd. En met een klein puntenverschil wist het veteranenteam toch van de jonkies te winnen. De finale was uiteindelijk tussen een Frans team en RED. Met slechts één punt verschil in de verlenging moest RED helaas genoegen nemen met de tweede plaats. Maar wat een lol!

En ja de volgende dag was het payback time voor de twee onlangs gepensioneerde oud-teamleden. Twee lange dagen, allround spierpijn en blauwe plekken,  en toch wel heel erg hard werken voor die tweede plaats met de teamwedstrijden, maar het was het allemaal waard!

 

Reacties zijn gesloten.