3W in Mainz 2016

12604677_10207174223127667_287597767834966981_o                     12615316_916977011733627_8798956979089087939_o

Er was afgelopen weekend op het internationale toernooi in Mainz nauwelijks ruimte voor andere winnaars dan de Nederlanders. Met wel een delegatie van 21 man, uit verschillende dojo’s door heel NL, deden we zoals elk jaar weer mee aan het 3W-toernooi.

Vanuit Fumetsu gingen er in totaal 9 man mee richting Duitsland. Zoals gewoonlijk overnachtten we in de gymzaal met veel lawaai en weinig slaap. Positieve noot: er was dit keer gelukkig wél warm water aanwezig. Desalniettemin was het gebrek aan slaap nauwelijks merkbaar, gezien de uiteindelijke resultaten.

Met de dan-categorie individueel heren waren zowel de eerste, tweede en derde plaats door de Nederlanders behaald. De grote verrassing was de tweede plaats, die door onze Winston is, behaald! Hoewel hij vorig al de eerste plaats van de kyu-categorie had gewonnen, is normaliter de stap van kyu naar dan-categorie dusdanig groot dat het nog niet eerder is voorgekomen dan iemand meteen het jaar erop ook nog eens een prijs binnenhaalt in deze categorie. Uiteindelijk werd onze Winston in de finale door zijn eigen captain Jouke verslagen, wat helemaal geen schande is. Dus, van harte gefeliciteerd, Winston! Wat een prestatie. Tot slot, werd de 3 plaats ook behaald Fumetsu-lid Joeri.

Maar dit is nog niet het einde van de uitslag. Met de teamwedstrijden wonnen twee Nederlandse teams de gedeelde derde plaats: team NKR Bright Rainbow en NKR Gentlemen. Dit laatste team bestond uit Nederlandse teamleden, die speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar zijn gekomen voor een try-out met het oog op het komend EK in Macedonië.

Het toernooi werd afgesloten met een diner bij de plaatselijke Koreaan. De tweede nacht werd iets beter geslapen zij het voor sommigen een erg korte nacht was. Volgende ochtend moesten alle spullen snel opgeruimd worden zodat de zaal gebruikt kon worden voor de jigeiko. Hoewel velen erg vermoeid en nog stijf waren van de afgelopen dag, was de vrije jigeiko altijd een goede afsluiter van dit toernooi-weekend. Volgend jaar weer!

 

Reacties zijn gesloten.