Fumetsu wederom de sterkste dojo van Nederland 2016

13332768_10154968041704698_20105206203461312_n                         13394123_1260934910602987_4026025322389405057_n

Fumetsu mag zich voor derde keer op rij zich de sterkste dojo van Nederland noemen! Op 5 juni vond in Vlaardingen de NK teams en het Kyu-toernooi plaats. Op deze dag doen kunnen alle Nederlandse kendodojo’s hun sterkste spelers in een team van 5 (met eventueel reserve) hun dojo laten vertegenwoordigen. Naast NK teams is er jaarlijks ook het Kyu-toernooi, waar beginnende kendoka’s zich met andere kendoka’s van hetzelfde niveau kunnen meten.

Onze Soesanto heeft op dit toernooi de derde plaats weten te bereiken! Het was al vrij snel duidelijk dat qua inzicht en skills hij bij één van de beteren hoorde. Gefeliciteerd, Soes!                                                                                                     Het was jammer dat Fumetsu dit jaar slechts één Kyu-er kon presenteren, maar natuurlijk hopen we dat we het volgend jaar goed kunnen maken. Er staan op dit moment immers al een hoop kersverse kendoka’s, die net in bogu trainen, te trappelen van ongeduld.

Dit jaar hadden we een luxe probleem: wie laten we mee spelen in het Fumetsu-team? Nog niet eerder kon de sensei uit zoveel sterke spelers kiezen. Uiteindelijk viel de keuze op Joeri, Seekee, Jay Jay, Dai Linh, Rick en Winston, die onze dojo mochten vertegenwoordigen. Werner zat voor het eerst sinds mensenheugenis er niet meer bij: het was tijd voor vers en nieuw talent. Hij had zich voor dit toernooi speciaal een scheidsrechterstenue aangeschaft en mocht zich bij de scheidsrechterselite scharen.

Na het Kyu-toernooi moest Fumetsu meteen aan de bak tegen een team uit Den Haag en Meppel. In de eerste poule kwam Fumetsu zonder een partij verloren te hebben als eerste eruit. Het zwaarst kreeg het team toch in de halve finale tegen de Groningers. Ook met teamwedstrijden moet er namelijk aan strategie en opstelling gedacht worden om te kunnen winnen. En bij de partij tegen Shinbukan uit Groningen had het Fumetsu-team zowaar de slechtst denkbare opstelling gemaakt. Het was niet dat onze spelers slecht waren, maar elke speler kent zijn “Pokemon”, een tegenstander waar ze de meeste moeite mee hebben. Uiteindelijk werd Joeri de held van de dag en wist het team ternauwernood te redden in de daichosen (verlenging).

In de finale moest Fumetsu het opnemen tegen Renshinjuku een team uit Amstelveen, die van oudsher bekend staat om de vele import/expats Japanners in hun dojo. De sterkste spelers uit dat team was de teamcaptain van het Nederlands nationaal team en een expat-Japanner met zeer sterk kendo en veel wedstrijdervaring. Door nu het team wel slim op te stellen voorkwam Fumetsu dit keer vooral een hartaanval en heeft de finale met een mooi resultaat weten te winnen.

Al met al een succesvolle dag: 1e plaats voor Fumetsu en Soesanto de derde plaats bij Kyu. Verder met dank aan alle beginners/vrijwilligers van Fumetsu, die ervoor gezorgd hebben dat de hele dag alles vlekkeloos verliep.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.