2e plaats op Tengu Cup, Frankfurt!

De laatste keer dat een Nederlands team überhaupt ooit een prijs heeft gehaald op dit uit de kluiten gewassen toernooi was zeker 10 jaar terug. Tengu Cup is een toernooi in Frankfurt waar menig Fumetsu-leden jaarlijks aan deelnemen. Hoewel er elk jaar meer en meer deelnemers hieraan deelnemen (inmiddels zo’n 250 kendoka’s!), proberen de Duitsers het stug volhouden om alles op één dag te organiseren, met als gevolg dat er maximaal 2,5 minuut speeltijd is per wedstrijd (wat normaal gemiddeld 5 minuten zou moeten zijn). Als uit die 2,5 minuut geen winnaar is dan vindt er 1 minuut verlenging plaats. Mocht er nog altijd geen winnaar uitkomen, dan wordt de partij besloten met een “hanté”, wat betekent dat de scheidsrechters een winnaar “kiezen”.

Fumetsu ging dit jaar met 12 man op pad en bivakkeerden zoals altijd in de sporthal of het zaaltje erboven. Het maakt overigens niet uit wat je probeert, een slechte nachtrust is altijd gegarandeerd wat je ook van huis meeneemt aan oordoppen, oogmaskers of luchtbed de luxe.

De veteranen onder ons weten dat na een lange autorit, beroerde nacht, vervelende korte wedstrijden en verdachte poule-verdeling, de uitslag weinig verrassend zal zijn. Meestal wordt er al rond 12 uur ‘s middags om bier en BBQ gezeurd. Gek genoeg, zorgde de nieuwe formule van dit jaar juist voor verrassing. Voorheen werden er voornamelijk één sterk herenteam neergezet (bijv. het Nederlands herenteam) en de rest van alle NL’se deelnemers vormden een mix team van verschillende dojo’s. Dit jaar is echter besloten om gezellig bij onze eigen Fumetsu club te blijven.

Fumetsupremacy:  Winston, Jay Jay, Dai Linh, Kasimir, Drazen

Fumetsuperior: Pakwan, Rick, Seekee, Werner, Joeri, Dragan

Alleen Soesanto zat als verstekeling in een mix team.

Soesanto sloeg zich bij het Kyu-toernooi er kranig doorheen en kwam tot de laatste 16! Mooie partijen, maar verloor helaas door 2x over de lijn te stappen. Bij de dan-categorie zijn de meesten door hun eerste 2 wedstrijden gekomen. Winston heeft grote indruk gemaakt. Hij had een punt gescoord op de captain van het Duitse herenteam, maar verloor helaas met hanté.

Spijtig genoeg moesten zowel de teams Fumetsupremacy en Fumetsuperior vrijwel tegelijkertijd spelen, waardoor er weinig oog voor elkaars partijen was. Uiteindelijk was Fumetsupremacy bij de beste acht van de dag gekomen! Een hele goede prestatie! Fumetsuperior heeft zich daarentegen in alle stilte door hun tegenstanders heen geworsteld. Door vermoeidheid en concentratiegebrek bij sommige spelers in het team was het vooral ploeteren en hard werken. Pakwan en Rick hebben gelukkig de sterren van de hemel gespeeld. Het was zoals teamwork hoort te zijn: zij hadden de benodigde punten gescoord waardoor missers van anderen goed werden gemaakt. In de finale moest Fumetsuperior het opnemen tegen het huidige Duitse herenteam, dat qua niveau toch echt boven enkele individuen van het Fumetsu team uitkwam. En wie had gedacht dat die 2,5 minuut speeltijd voor het eerst in ons voordeel zou zijn tegen al dat Duitse geweld? Slechts met één punt verschil had het Fumetsu team in de finale verloren.

Bier und Wurzt waren dit jaar dus welverdiend, ware het niet dat de lang verwachte BBQ letterlijk in het water viel. Juist toen het toernooi afgelopen was en iedereen naar de BBQ snelden, was er heftig onweer. De tenten bleven nauwelijks overeind staan en zodra je met je eten van buiten naar binnen rende was je bord in een maaltijdsoep veranderd. Desalniettemin was de sfeer erg goed en vooral geen gebrek aan alcohol en vlees. Ongeacht de resultaten op het toernooi, zoals elk jaar maakt de BBQ op de Tengu Cup altijd alles goed!

13427951_10155012282524698_3263044328850267505_n 13501676_10155012281899698_3486507308297519221_n 13502162_10155012281184698_5733979862399150014_n

 

 

Reacties zijn gesloten.