Athens Taikai 2018

25-26 mei 2018  Eindelijk gingen er dit keer meerdere mensen mee naar dit leuke toernooi helemaal in Athene. Het is een raadsel waarom er zo weinig animo is voor dit evenement waar het het altijd mooi weer is, met goed eten, geweldig gastvrije mensen en waar fantastische prijzen (hoofdprijs was een 3 overnachtingen op Santorini!) gewonnen kan worden. Ook het niveau van de shinpans was buitengewoon hoog. 

Werner, Seekee, Pakwan, Rick, Fred en Lai Mei gingen als één Fumetsu-team richting Athene. Bij de categorie dames heeft Seekee de tweede plaats behaald en Pakwan de derde. Sempai (Seekee) en kohai (Pakwan)  moesten het in de halve finale tegen elkaar opnemen en het beslissend punt werd pas na een lange encho behaald. De motivatie om de hoofdprijs te winnen was bij beide dames zeer groot! In de finale moest Seekee het helaas afleggen tegen de nummer twee dame van Europa, maar niet zonder slag of stoot: 2-1.

Vanwege een familie aangelegenheid moesten Werner en Seekee het toernooi helaas al halverwege afbreken en kon Werner zijn partijen bij de heren individueel niet afmaken. Met een resterend team van Rick, Fred, Pakwan en Lai Mei moesten zij het de volgende dag met de wedstrijden zonder de sempais doen. Het team is met goed tactisch spel wel door de poule gekomen maar kwam helaas één gewonnen wedstrijd tekort tegen een Italiaans mix-team erna. Gelukkig hebben de mensen die gebleven zijn naar hun kunnen goed gespeeld en veel ervaring opgedaan. Hopelijk gaan er volgend jaar meer mensen mee! 

Reacties zijn gesloten.