16th WKC in Japan

Afgelopen mei heeft de 16e Wereldkampioenschappen Kendo in het thuisland Japan plaatsgevonden. Aantal Fumetsuleden ( Joeri, Werner en Seekee) mochten in de bekende Budokan het vaderland vertegenwoordigen.

Een week voor aanvang van dit grote toernooi hebben de Nederlandse teamleden aan de Tsukuba-universiteit getraind ter voorbereiding voor het WK. Het was een zware week waarin vooral de jetlag weg moest worden getraind en gewend moest worden aan andere omstandigheden zoals, omgeving, vloer en tempo van Japanse kendoka’s.

Ter promotie voor dit WK werd werkelijk alles uit de kast getrokken. Dit was vooral te merken op de laatste dag van het toernooi waarop de teamwedstrijden heren werden gespeeld. Alle tickets voor de Budokan waren compleet uitverkocht, zowel de middelste ring en bovenste ring waren afgeladen met toeschouwers. Er waren wellicht tegen de 14.000 mensen aanwezig die dit evenement wilde mee te maken.

Joeri speelde niet mee met de individuele wedstrijden op de eerste dag. Werner heeft in zijn eerste poule tegen een Portugees en Belg gespeeld. De partij tegen de Portugees werd gewonnen maar hij verloor helaas met een ai-men  in de verlenging van de captain van het Belgische team. Omdat er maar één door kon gaan, kwam Werner helaas zijn poule niet uit. Seekee heeft de allereerste eerste punt op de dag waarop de dames speelde gemaakt en heeft binnen 30 seconden haar wedstrijd gewonnen. Zonder problemen is ze door haar poule gekomen, maar moest het vervolgens in de knock out afleggen van een Australische.

Het damesteam kwam als eerste uit de poule: gewonnen van zowel China als Polen. Spijtig genoeg net verloren van Duitsland en liep zo de partij tegen Korea mis. Het herenteam kwam eveneens als eerste uit de poule. Gewonnen van Indonesië en Thailand. Omdat ze het kendo van Zuid-Azië niet zo goed kennen, waren het vrij lastige partijen geweest. Na de poule kwamen de heren uit tegen Brazilië waarbij Joeri nog een punt wist te scoren op de Braziliaanse captain. Helaas mocht dit niet baten en heeft Brazilië gewonnen. Uiteindelijk werd het hele toernooi gewonnen door Japan.

Het was een fantastische ervaring en een grote eer om Nederland te mogen vertegenwoordigen in Tokio. Zeer leerzaam en enorm inspirerend. Zowel voor Werner als Seekee was dit WK het laatste toernooi waarin zij voor Nederland uitkomen. Er wordt nu ruimte gegeven aan andere nieuwe talenten die op het WK in Seoul voor Nederland mag vechten!

P1030389 P1030223 11390347_1601869783427460_6254183866847325974_n

Reacties zijn gesloten.